Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирани гъби Кладница

Панирани гъби Кладница

Панирани гъби Кладница
Снимка: Мария Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"От всички вкусни бирени мезета, панираната кладница е №1"

Необходими Продукти

  • кладница - 1.5 кг
  • яйца - 5 бр.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбата кладница се почиства добре, измива се и нарязва на парчета /на лентички/.

Парчетата се бланшират около 10 мин. във вряла подсолена вода и се изваждат да поизстинат.

Отделят се жълтъците от белтъците. Вторите се разбиват на сняг.

Към жълтъците се прибавят бирата, брашното, солта и черният пипер.

Прибавят се към яйчната смес разбитите белтъци. Брашното и галета се смесват.

Овалвайки гъбите в тях, ги потапяме в яйчената смес за паниране и пържим в сгорещено олио, като се обръщат периодично до готовност.

Като се извадят, се посоляват от двете страни. Биреното мезе се поднася топло.

Панираните гъби Кладница са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусни станаха! Благодаря!
08.03.2023 17:57
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Обичам панирани гъби...
11.06.2016 13:25
6
1