Начин на приготвяне
Почистете гъбите и чесъна.
Кладницата нарежете на средни по големина парчета, двата вида чесън направете на кръгчета.
Хамона накъсайте на едро ако е на тънки слайсове. В случай, че в на цяло парче го нарежете на кубчета. Може да ползвате и прошуто, но вкуса далеч не е същия, тъй като хамона е много по- ароматен и вкусен и не е желателно да се заменя с друго сушено месо.
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна на слаб до умерен огън за много кратко. Добавете хамона и лютото чушле. Разбъркайте за минута - две, после сложете гъбите, черен пипер, малко сол, розмарина и увеличете огъня.
След още 2-3 минути през които разбърквате често, налейте виното. Гответе до изпаряване на алкохола и редуцирането му.
След това налейте половината от водата с брашното разтворено в нея и намалете малко огъня. Гответе около 15-20 минути като през това време разбърквате периодично и доливате останалата вода веднага щом ястието остане на мазнина.
Накрая всичката течност трябва да се е редуцирала и да остане много малко кремообразен сос. Гъбите трябва да са станали мекички и крехки.
Сервирайте това чудно мезе поръсено с пресен магданоз. Идеално за червено винце, бира, а защо не и за една ракийка :)
Добър апетит!