Начин на приготвяне
Първо, измиваме гъбите Кладница и отрязваме най-долната част, по желание може и цялото пънче /малко-по жилаво е/, аз го оставям.
На котлона загрявам подсолена вода в тенджерка. Махам я от котлона и пускам гъбите в горещата вода да постоят 10-тина минути.
През това време си разбивам 2те яйца и приготвям чинийка с царевично брашно.
В тавичка слагам хартия за печене.
Изваждам гъбите от водата. Овкусявам ги със сол, черен пипер и малко соев сос. Потапям гъбата в царевично брашно, след това в яйце и слагам в тавичката. Така с всички гъби.
Пека но 200 °C до златисто /около 13 минути/, после с щипка обръщам, да се запекат и от другата страна.
Сервирам панираните гъби в чиния с гаранитура от салта по избор.
Приготвям и сос. В купичка смесвам киселото мляко и майонезата. Подправям със сол, черен пипер и чесън на прах. Доливам бялото вино и разбърквам.
Получава се добра комбинация от панирани гъби кладница на фурна с млечното-виненото сосче.