Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани гъби кладница с чесън

Панирани гъби кладница с чесън

Iv_ArabadjievaIv_Arabadjieva
Новак
6279
Панирани гъби кладница с чесън
Снимка: Iv_Arabadjieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Бързо и апетитно мезе от панирани гъби с чесън - поднесете с питие по избор"

Необходими Продукти

  • кладница - - 250 г гъби
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - (около 150 г)
  • сол
  • чесън на прах - (1/2 п.)
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и отрязваме пънчетата на гъбките (тъй като са жилави и нагарчат).

Разбиваме яйцата и поставяме щипка сол.

В друго съдче поставяме около 150 г брашно и смесваме с половин пакетче чесън на прах.

След това потапяме, първо, кладницата в брашно и след това в яйцето и ги поставяме в горещина мазнина. Панираме гъбите.

Пържат се панираните гъби кладница, докато получат лек загар.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: