Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от червени чушки

Пастет от червени чушки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пастет от червени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Колкото по-вкусни мезета приготвяте, толкова повече неканени гости може да очаквате"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • сирене - 350 г (може и от деликатесните)
  • олио - 50 мл
  • люти чушки - 1 - 2 бр. за любителите на пикантното
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и обелват, след което се премахнат и семенцата им. Месестата част се слага в купа и се пасира.

Когато чушките са пасирани хубаво се натрошава и сиренето.

Пасира се отново за около 2-3 минути. Накрая се добавя олиото и се разбърква.

Пастетът може да се яде веднага или да се консервира за зимата, като бурканите се стерилизират колкото да хлътне капачката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: