Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хумус»Хумус с червени чушки

Хумус с червени чушки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Хумус с червени чушки
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Принос към здравословното хранене!"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г
  • чушки - 2 бр.
  • тахан - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да започнете рецептата, измийте чушките и ги подсушете.

Поставете ги в тава за печене във фурната, за да се изпекат. Извадете чушките от фурната и изчакайте да изстинат. Когато изстинат, ги обелете и изхвърлете дръжките.

Сварете нахута, прецедете го и го оставете да изстине. Сложете в блендера нахута, печените чушки, тахана, солта, изцедения лимон, зехтина и скилидките чесън.

Блендирайте, докато всичко се хомогенизира.

Изсипете хумуса в бурканчета и се насладете на уникалната комбинация.

Хумусът с червени чушки е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: