Баница с топла вода

ИваИваНовак
04/07/2011
"Не просто баница, като баница, а баница с топла вода, която по магически начин запазваме пухкава "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 021
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазана с олио тавичка се редят корите, набрани, като на всеки два реда слагаме малко от натрошеното сирене докато се запълни тавичката.

Корите се нарязват на триъгълници, като за торта. В нарезите се налива от предварително нагрятото олио.

В купа се разбиваме трите яйца със сол на вкус, като постепенно наливаме и топлата, но не гореща, вода. Слагаме и щипката сода.

С получената смес се заливат корите. Баницата се оставя да престои 30 минути, след което я слагаме в студена фурна и да се пече се около 30-40 минути.

Обръщаме баницата върху 3 чинии за да бухне.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
лиляна славова
лиляна славова
24.11.2013 14:51
стахотна баница :)
1
0
росица аспарухова ламбева
росица аспарухова ламбева
12.07.2013 21:50
тия кори ги правя 3яйца ,0,250гр к мляко 1-2 суп л брашно 1ч л равна хл сода150мл или казирана вода или жълта лимонада 4-5 л олио щипка сол със тази смесполивам а корите ги къдря като пищимал и сирене троша през ред след като се опече поръсвам слимонада или газирана вода и наистина обръщам тавата върху 3 купички от алпака или някакви по малки чиний така обърната надолу я завиввам отгоре и оставям да изстине захлупена става по разтръскана самата баница да ви е сладко .
1
0
dani
dani
02.10.2011 19:50
Готовата баница се обръща върху купички за да не спадне.
0
0