Баница с топла вода

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
04/07/2011
"Не просто баница, като баница, а баница с топла вода, която по магически начин запазваме пухкава "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 826
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намазана с олио тавичка се редят корите, набрани, като на всеки два реда слагаме малко от натрошеното сирене докато се запълни тавичката.

Корите се нарязват на триъгълници, като за торта. В нарезите се налива от предварително нагрятото олио.

В купа се разбиваме трите яйца със сол на вкус, като постепенно наливаме и топлата, но не гореща, вода. Слагаме и щипката сода.

С получената смес се заливат корите. Баницата се оставя да престои 30 минути, след което я слагаме в студена фурна и да се пече се около 30-40 минути.

Обръщаме баницата върху 3 чинии за да бухне.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
лиляна славова
лиляна славова
24.11.2013 14:51
стахотна баница :)
1
0
росица аспарухова ламбева
росица аспарухова ламбева
12.07.2013 21:50
тия кори ги правя 3яйца ,0,250гр к мляко 1-2 суп л брашно 1ч л равна хл сода150мл или казирана вода или жълта лимонада 4-5 л олио щипка сол със тази смесполивам а корите ги къдря като пищимал и сирене троша през ред след като се опече поръсвам слимонада или газирана вода и наистина обръщам тавата върху 3 купички от алпака или някакви по малки чиний така обърната надолу я завиввам отгоре и оставям да изстине захлупена става по разтръскана самата баница да ви е сладко .
1
0
dani
dani
02.10.2011 19:50
Готовата баница се обръща върху купички за да не спадне.
0
1