Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с босилек и зеленчуци на скара

Пилешки гърди с босилек и зеленчуци на скара

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Пилешки гърди с босилек и зеленчуци на скара1 / 2
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • кашкавал - настърган
  • зехтин - 150 мл
  • соев сос - 4 - 5 капки
  • босилек - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 червена + 1 жълта + 1 зелена
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • аспержи - 6
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се излива във висок съд и към него се добавя босилекът, черният пипер и солта, всичко се пасира до получаване на средно гъст сос.

Пилешките гърди се начукват и заливат със соса, покриват се с домакинско фолио и престояват в хладилник минимум 30 мин. През това време зеленчуците се почистват и нарязват, патладжанът и тиквичката - на кръгчета, морковите - на лентички, а чушките и аспержите се пекат цели.

Когато се извадят, се заливат с малко зехтин и соев сос. Гърдите се вадят от хладилника и се пекат на грил тиган, когато се обърнат, около минута преди да са готови, се поръсват с кашкавала.

Сервират се 1 от гърдите с малко зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Мммм...вкусно
23.03.2016 22:24