Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Обезкостени пилешки бутчета със зеленчуци на скара

Обезкостени пилешки бутчета със зеленчуци на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Обезкостени пилешки бутчета със зеленчуци на скара
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Скарата е загрята, бутчетата - обезкостени - какво чакате още"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 кг
  • лук - 4 големи глави
  • моркови - 2 бр., едри
  • чесън - 6 скилидки
  • бял риган - 1/2 ч.л. изсушен
  • девесил - 1 ч.л., изсушен
  • чубрица - 1 ч.л., изсушена
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват, измиват се със студена вода и се подсушават.

В голяма купа или тавичка се смесват сухите билки (бял риган, девесил и чубрица), предварително стрити на ситно. Разбъркват се хубаво, за да се смесят равномерно.

Добавя се скилидките чесън (предварително счукани в хаванче), сол, черен пипер и отново се разбърква. В получената смес се овалва всяко обезкостено бутче, като се натрива от всички страни.

Прехвърлят се в подходящ съд с капак или в плик и се прибират в хладилника поне за 30 минути, за да се овкусят, а най-добре за цяла нощ.

След като са престояли достатъчно време се намазват обилно с олио преди изпичане.

Морковите и кромидият лук се обелват и нарязват на тънко - морковите на продълговати ленти, лукът на шайби. С помощта на четка се намазват обилно с олио.

Зеленчуците и обезкостените пилешки бутчета се изпичат на добре загрята скара, предварително намазана със сланина.

Когато са изпечени хубаво от едната страна, зеленчуците отново се мажат с олио преди да се обърнат.

В подходяща глинена тава се нареждат на дъното ред печен лук, следван от моркови, отгоре изпечените пържоли, отново най-отгоре лук и моркови. Захлупва се с капак и се оставят 20-30 минути върху вече изключената, но още гореща скара, за да си отдъхнат преди сервиране.

Обезкостените пилешки бутчета със зеленчуци на скара са много вкусни!

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за бутчета на скара и печени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: