Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешки гърди със зеленчуци на сач

Пилешки гърди със зеленчуци на сач

Пилешки гърди със зеленчуци на сач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Ние разбираме от ястия приготвени на сач, а тази рецепта е една от любимите ни!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 200 гр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 50 гр.
  • чушки - 1 червена
  • тиквички - 300 гр.
  • кашкавал - 50 гр.
  • вегета - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на шайби. Лукът, чушката, тиквичките, гъбите и доматите се нарязват на ситно. Месото се запържва в маслото до златисто.

Изважда се от тигана и последователно се изпържват лукът и тиквичките. Връща се месото и се прибавят доматите. Посолява се с подправките и се оставя да къкри, докато остане на мазнина.

Ястието се прехвърля в сач и се прибавя соевият сос, поръсва се с настърганият кашкавал и се пече в умерено загрята фурна до запичане на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petar Spasov Kentov
Petar Spasov Kentov
mnogo obiham vyskno na iskam dobre....
02.02.2015 19:58