Вкусна баница с кайма и гъби

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bg
Готвач
278
565
95
1
22/03/2016
"Към тази бабина баница мама прибавя щипка индийско орехче...ей така, за чар "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 345
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата и отцеждаме. В друг съд запържваме гъбите, отцеждаме. Смесваме каймата и гъбите. Разбъркваме яйцата, настъргваме кашкавала и половината смесваме с яйцата.

В намазана с олио тава слагаме два листа кори, слагаме от плънката с каймата, следват два листа кори, плънка от яйцата пак кори, плънка от каймата.

Завършва се с кори, баницата се разрязва и се напръсква с малко вода. Ако е останала от яйчeната плънка, се излива отгоре.

Добавя се и останалия настърган кашкавал. Пече се на 150 градуса до зачервяване на кашкавала.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар