Дюнер питки

Дюнер питки
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г (2% или по - малко)
  • брашно - 200 г + още за разточване
  • бакпулвер - 1 бр. или 1 ч.л. сода за хляб
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто, като бакпулверът или содата се гасят в киселото мляко. Тестото се разделя на 8 топчици и тъй като е мекичко и леко лепне, се разточва с повечко брашно.

Хубавото на тези питки е, че се задържат по-дълго мекички. Разточват се много тъничко и се пекат на сух добре загрят тиган.

Необходима е около минутка от всяка страна. Веднага след изпичане се слагат под кърпа, за да останат за по-дълго топли и мекички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Винаги нещо ми се късат като ги прехвърлям...гледам да са по-тънки за да се изпекът по-хубаво, а после пък ми се късат
08.05.2016 21:03
1
Покажи всички подкоментари