Начин на приготвяне
Вземете една купа и в нея сложете киселото мляко, горчицата, меда, изтискайте половин лимон, овкусете със сол и черен пипер, и добавете ситно нарязан чесън. Разбъркайте добре и оставете в хладилника, докато приготвяте другите неща.
Нарежете пилешкото на тънки жулиени, сложете го в една купа, и го овкусете със зехтин, сол, черен пипер и червен пипе, объркайте добре, и го оставете за 5-10 мин. През това време нарежете краставицата на тънки жулиени, а домата - на тънки полумесеци, и ги посолете.
Сложете тигана да загрява на висока температура и когато загрее, сложете пилето - гответе за 5-6 мин, като постоянно разбърквате. След като махнете пилето, чукнете яйцата в същия тиган и гответе за 3 мин.
Вземете една питка, намажете я със сос, след това централно сложете от пилето, яйцата и зеленчуците, загънете, като избутвате напред, срежете през средата и готово. Да ви е сладко с моите здравословни дюнери.
Вижте също как се правят бързи безглутенови дюнери? Задължително разберете и как се маринова месо за дюнери.