Картофени топки с фиде

25/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Време е за едни малко по-различни бухти, но направо невероятни на вкус. Вървят като гарнитура, предястие или мезе за чаша вино или ракийка"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 669
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на едро и ги сваряваме. Изваждаме ги от водата и ги пасираме, към тях прибавяме жълтъка на яйцето.

Размесваме сместа и овкусяваме със сол, кимион, черен пипер. Накрая добавяме изварата и размесваме сместа много добре. Оставяме за 30 минути в хладилник да стегне.

От сместа късаме парчета и оформяме малки топки с ръце. Потапяме всяка топка последователно в разбит белтък и после овалваме във фиде.

Пържим топките в сгорещена мазнина до зачервяване, като ги обръщаме, за да се изпържат от всички страни.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар