Долма баклавички с шам фъстък

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
25/03/2016
"Какво ще кажете за един икономичен и сиропиран турски десерт, който не се приготвя никак трудно, а вкусът му е просто превъзходен"
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 225
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баклава
  • шамфъстък - 350 г, смлян
  • масло - 300 г
  • За сиропа
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 5 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр., изцеден сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме една върху друга три кори и върху тях разпределяме шам фъстък.

С помощта на точилка навиваме стегнато руло. Изваждаме я внимателно и притискаме добре рулото в двата края.

Нарязваме рулата на малки парчета и ги нареждаме в тава за печене. Заливаме ги с предварително разтопеното масло.

Печем ги на 180 градуса до зачервяваме. Заливаме охладената баклава с топлия сироп.

За сиропа: Сваряваме водата и захарта, като ги варим за около 15 минути. Проверяваме сиропа. Той е готов, когато капка, капната върху чиния, не се разлива.

Прибавяме към него сока на лимона. Оставяме за 5 минути да поизстине и с него заливаме опечената баклава.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
По този начин не съм приготвяла баклава.Хареса ми!
0
0