Начин на приготвяне
Отделете жълтъците и белтъците на яйцата за блата.
Загрейте фурната на 180 ° C.
За блата разбийте жълтъците и добавете захарта, като доразбиете добре. Сипете брашното и хомогенизирайте.
Отделно разбийте белтъците на сняг с щипката сол, след което внимателно объркайте с останалата смес. Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за 15 минути в умерена фурна - наблюдавайте блата, за да не изгори.
Изпечения блат извадете от фурната и веднага го сложете върху влажна кърпа, с помощта на която го свийте на руло.
За пълнежа разбийте рикота с шам фъстъка и прибавете захарта, с която трябва да разбъркате добре. С така приготвения крем намажете блата, след като го отвиете.
За шоколадовия крем разбийте добре яйцата със захарта, след което объркайте с царевичното брашно и млякото. Цялата смес се загрява на слаб котлон.
Отделно разтопете на водна баня белия шоколад с 1 с.л. вода, след което добавете към топлия крем. залейте рулото с крема и оставете да стегне преди поднасяне.