Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Ароматна баница с кисело зеле

Ароматна баница с кисело зеле

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ароматна баница с кисело зеле
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"За един ден изчезва тази вкусна баница с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, за баница
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • олио
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 - 2 щ.
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако зелето е прекалено кисело и солено, първо се слага в гореща вода за 10-тина минути.

След като е готово, се нарязва на ситно и се задушава в малко олио за няколко минути. Добавя се червеният пипер и се разбърква добре.

Оставя се пак със захлупен капак за 1-2 минути. Разбърква се отново и се маха от котлона. Овкусява се с чубрица и шарена сол.

Когато поизстине зелето, е време за навиване на баницата.

Взимат се две кори, от които едната се намазва добре с олио, а другата се залепя върху нея. Отгоре равномерно се разпределя част от плънката.

Завива се на рулце и се слага в намазнена тава. Това се прави и с останалите кори и плънка до получаването на вита баница.

Полива се леко с олио отгоре и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато баницата е изпечена, се оставя във фурната само с включен вентилатор. През това време на котлона се стопля около 1 ч.ч. вода.

Като се загрее, се капва малко олио, разбърква се и се изключва котлонът. Оставя се малко да изстине и се вади баницата. Докато е още топла, се намокря с водата с олиото.

(Най-добре е да се прави с лъжица, за да се разпредели водата равномерно и да има възможност най-сухите части да се намокрят повече.)

След това баницата се покрива с кърпа или може да се обърне друга тава над нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: