Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с кайма и кисело зеле

Баница с кайма и кисело зеле

Баница с кайма и кисело зеле1 / 2
17/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Ей на това му казваме юнашка зимна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г (1 пакет)
  • кисело зеле - 1/2 глава
  • кайма - 400 г
  • праз - 1 стрък (по желание)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно киселото зеле и в малко мазнина с черен и червен пипер на вкус го задушаваме до омекване.

Каймата размиваме с малко студена вода или бира, за да не стане на големи късове и заедно с нарязания на дребно лук и праз по желание, запържваме като бъркаме.

Добавяме малко чубрица и кимион. Смесваме зелето с каймат и объркваме добре.

Разстиламе корите. Вземаме две, мажем ги с олио и двете, слагаме от плънката в единия край и навиваме на руло.

Нареждаме ги в тава, предварително намазнена.

Мажем отгоре готовата вита баница с олио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато придобие златист цвят.

Баницата с кайма и кисело зеле е много вкусна, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: