Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Босилеградска баница

Босилеградска баница

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Босилеградска баница
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не можете да кажете, че сте яли баница, ако никога не сте опитвали Босилеградска баница, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 1 ч.ч., разстопено или олио
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкваме сиренето и го размесваме с яйцата и киселото мляко с разтворената в него сода за хляб. Прибавяме солта, захарта и брашното.

Взимаме корите две по две и ги напръскваме с мазнина. В единия край слагаме от плънката по широчина и навиваме на не много стегнато руло.

Поставяме го в намаслена тавичка и редим останалите рула в кръг. Отгоре заливаме с остатъка от плънката. Ако е малко, добавяме едно яйце.

Върху витата баница разпределяме малки парченца масло и слагаме да се пече в топла фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
С тази рецепта баницата става не само вкусна но и приятна за окото!
17.04.2022 12:58
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Апетитна баничка. Представям си колко е вкусна!
03.04.2016 08:34
2
1