Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с риба

Баница с риба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Баница с риба1 / 2
13/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Баниците с яйца и сирене са демоде - новият стар хит са баниците с риба - страхотна вкусотия"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г за баница
  • риба - 750 г филе, по избор
  • праз - 3 стръка
  • маслини - 200 г почистени, зелени
  • олио
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • червен пипер
  • девесил - сух
  • сол
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете рибно филе с лимоновия сок, девесила, малко сол, черен пипер и го оставете да престои така 2 часа. След това го смелете в месомелачка заедно с маслините.

Празът се накълцва на много ситно и се задушава до омекване в сгорещено олио. Овкусете го със сол, червен и черен пипер и прибавете пастета от рибното филе и маслините. Запържете около 3 минути и свалете плънката от огъня.

Започнете да редите баницата в намазнена тава, като сложите 2 кори, поръсите с олио о разпределите малко от плънката. Редете до изчерпване на количествата. Завършете баницата с 2-3 кори, които трябва да намажете с разбитото яйце. Сложете баницата да се пече в предварително загрята фурна до зачервяване.

Готовата баница се завива добре с кухненска кърпа, за да омекне. Поднесете нарязана на триъгълници или правоъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: