Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз

Баница с праз

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Баница с праз
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Като малки обожавахме вкуса на тази баница. Толкова години по-късно и нищо не се е променило"

Необходими Продукти

  • праз - 5 стръка
  • олио - 1/ 2 ч.ч. или на око
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • кори за баница - 400 г акет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязаният праз в част от мазнината. Прибавете натрошеното сирене, яйцата и черния пипер и разбъркайте добре.

В намазнена тавичка наредете две кори, поръсете ги с мазнина и сложете малко от плънката. Процедирайте по този начин, докато свършите продуктите, като най-отгоре са кори.

Нарежете празената баница с остър нож на парчета, като внимавате да не я пристискате много.

Поръсете с мазнина и печете до почервеняване баница с праз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
55
41
31
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Уникална баница,опитайте!
15.06.2023 13:50
Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Страхотна баница! И рецептата вече е добре написана
24.05.2023 21:59
1
1