Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Пилешки дробчета с домати и гъби в гювечета

Пилешки дробчета с домати и гъби в гювечета

Пилешки дробчета с домати и гъби в гювечета
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г пресни
  • гъби - 300 г пресни
  • домати - 3 бр.
  • масло - 40 - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета запържваме леко в маслото. Изваждаме от мазнината и в нея задушаваме почистените, измити и нарязани гъби.

Добавяме и нарязаните домати. Подправяме със сол, къри и черен пипер. Смесваме със запържените дробчета. Прибавяме червения пипер и нарязан ситно магданоз.

Така получената смес разпределяме в гювечета. При необходимост наливаме по малко вода, похлупваме с капачета и запичаме във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: