Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гювечета»Гювечета на фурна с дробчета

Гювечета на фурна с дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Гювечета на фурна с дробчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обичаме да приготвяме тези гювечета, защото се приготвят лесно и имат гарантиран вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 2 тарелки
  • лук - 1 връзка пресен или 2 глави кромид
  • чушки - 3 броя червени или 4 печени капии
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • мазнина
  • оцет - 50 мл
  • домати - 1 консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и ги полейте с малко оцет. Загрейте мазнина в тиган и запържете накълцания зелен лук за кратко, след което добавете почистените и нарязани гъби.

Щом поомекнат, добавете дробчетата и бъркайте, докато и те леко се запържат. Овкусете ги със сол, черен и бял пипер и ги разпределете в 3-4 гювечета заедно нарязаните червени чушки.

Долейте по малко гореща вода или по 1-2 с.л. накълцани домати от консерва във всяко гювече, похлупете ги и ги сложете да се пекат за 40-45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
43
33
20
10
Дай твоята оценка: