Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Хайвер от яйца, сирене и краставица

Хайвер от яйца, сирене и краставица

Хайвер от яйца, сирене и краставица
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10-12 филийки
"Ето го - българско, свежо, лесно за приготвяне и обичано от всички предястие"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • сирене - 50 г настъргано
  • краставици - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. цедено
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки пасирани
  • копър - пресен на вкус
  • франзела - на филийки за сервиране на хайвера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме яйцата и смесваме със сиренето. Белим краставицата, настъргваме на ситно ренде и леко отцеждаме. Прибавяме към сместа от яйца и сирене.

Киселото мляко смесваме с олиото, пасирания чесън и ситно нарязан копър на вкус и прибавяме към яйцата, сиренето и краставицата.

Разбъркваме добре. Намазваме хайвера върху филийки от франзела. Украсяваме със стръкчета пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: