Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Суши със сьомга, краставица и крема сирене

Суши със сьомга, краставица и крема сирене

Суши със сьомга, краставица и крема сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хайде на домашно приготвеното суши! Сипете си чаша бяло вино и не му мислете"

Необходими Продукти

  • кори нори - 1 пакет за суши
  • ориз - 1 ч.ч. за суши или ориз с къси зърна
  • оризов оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сьомга - 60 г пушена
  • краставици - 1/2 бр.
  • крема сирене - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво, докато водата стане бистра. След това се оставя за около час настрани да изсъхне.

Оризът се вари в неподсолена вода в съотношение една чаша ориз към чаша и половина студена вода.

Тенджерката се похлупва плътно с капак и в момента, в който заври, се намалява котлона на най-ниската степен и се оставя така двайсет минути.

След това се изключва котлонът, маха се капакът, тенджерката се покрива с памучна кърпа и се оставя така още 15 минути. Оризът не се бърка. През това време се приготвя заливката, с която ще се овкуси ориза.

Смесват се захарта и солта с оризовия оцет, разбърква се, докато се разтворят. Оризът се прехвърля в неметална купа и се залива с оцета, като се бърка леко и отвесно с дървена шпатула, като се внимава да не се разкашкват зърната

Върху бамбукова рогозка, а при липса на такава може да се използва памучна кърпа, се поставя домакинско фолио, а върху него листата нори с лъскавата страна надолу. С мокри ръце се взема от поизстиналия ориз и се разпределя върху половината лист.

Заглажда се лъжица и се намазва с крема сиренето. Отгоре се поставят обелената и нарязана на ивички краставица и сьомга.

С помощта на рогозката листата нори се навиват на плътно руло, като леко се намокря леко края на листото за да залепне. Всяко руло се разрязва на осем части с остър нож.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: