Пиле под шуба

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Пиле под шуба
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • гъби - 20 бр. средни
  • майонеза - 1 бр.
  • кашкавал - 350 г
  • сол
  • черен пипер
  • за украса
  • домати
  • краставици
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката, в която ще печем пилето под шуба, най-отдолу слагаме пилешкото филе, което е разполовено на две (изтънено като за пържолки), овкусяваме със сол и черен пипер.

Картофите обелваме, измиваме и нарязваме на шайби с дебелина около 1 см.

Подреждаме плътно едно до друго, така че да покрием месото, посоляваме. Гъбите изчистваме, (но без да се мият) и плътно подреждаме една до друга с отворената част нагоре. Леко посоляваме.

Майонезата слагаме в купа и към нея добавяме 150 мл вода, хубаво разбъркваме и поливаме отгоре.

Кашкавала настъргваме и разпределяме навсякъде, трябва да покрива всичко. Печем на 180 градуса до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: