Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Домашни наденички с картофи и гъби

Домашни наденички с картофи и гъби

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Домашни наденички с картофи и гъби
Снимка: NEVI
1 / 4
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • наденички - 8 бр. домашни
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 250 г печурки
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • царевично нишесте - 1с.л
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете картофите на по-едри парчета. Гъбите нарежете на полумесеци. Сложете ги в подходяща тава и овкусете със сол, черен пипер, чубрица и олиото.

Отгоре подредете наденичките. Загрейте с 500-600 мл вода и разтворете кубчето бульон в нея. Залейте ястието с течността. Печете на 200 градуса до готовност.

Когато картофите омекнат разтворете царевичното нишесте в 3-4 с.л вода, прибавете към ястието и разбъркайте добре, върнете във фурната за още 5-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с нарязан магданоз.

Сервирайте, като направите подложка от картофи и гъби и отгоре сложете нарязана наденичка. Гарнирайте със салатата по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: