Начин на приготвяне
Почистете, измийте и нарежете картофите на по-едри парчета. Гъбите нарежете на полумесеци. Сложете ги в подходяща тава и овкусете със сол, черен пипер, чубрица и олиото.
Отгоре подредете наденичките. Загрейте с 500-600 мл вода и разтворете кубчето бульон в нея. Залейте ястието с течността. Печете на 200 градуса до готовност.
Когато картофите омекнат разтворете царевичното нишесте в 3-4 с.л вода, прибавете към ястието и разбъркайте добре, върнете във фурната за още 5-10 минути. Извадете от фурната и поръсете с нарязан магданоз.
Сервирайте, като направите подложка от картофи и гъби и отгоре сложете нарязана наденичка. Гарнирайте със салатата по ваш избор.