Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Наденички с гъби и картофи

Наденички с гъби и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Наденички с гъби и картофи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"И когато за трети път станете, за да си сипете допълнително, разбирате, че гозбата е много сполучлива"

Необходими Продукти

  • наденички - 4 бр. пресни
  • гъби - 300 г
  • картофи - 7 - 8 малки
  • лук - 1 малка глава
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - щипка
  • сол
  • зехтин - 1 кафяна чашка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - 1 с.л. равна
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите ястието освен вкусно, но и красиво, оформете с остро ножче малки картофи като гъбки.

Направете прорези върху пресните наденички.

Сложете ги в тиган със загрят зехтин и наситнена малка глава лук, изпържете за кратко. Полейте с бялото вино, изчакайте минутка, за да се изпари алкохолът, и добавете нарязаните гъби и картофите.

Овкусете ястието с щипка магданоз и черен пипер. Ако обичате подправката девесил, може да сложите и от нея, прилича му!

Налейте около 200 мл топла вода. Захлупете съда и задушете до омекване на картофите. Малко преди да свалите съда с наденицата с картофи от огъня, сгъстете соса и размито в чашка с вода брашно.

Поднесете наденичките с гъби и картофи със салата по желание! Отива му и туршия и зелена салата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: