Начин на приготвяне
За да направите ястието освен вкусно, но и красиво, оформете с остро ножче малки картофи като гъбки.
Направете прорези върху пресните наденички.
Сложете ги в тиган със загрят зехтин и наситнена малка глава лук, изпържете за кратко. Полейте с бялото вино, изчакайте минутка, за да се изпари алкохолът, и добавете нарязаните гъби и картофите.
Овкусете ястието с щипка магданоз и черен пипер. Ако обичате подправката девесил, може да сложите и от нея, прилича му!
Налейте около 200 мл топла вода. Захлупете съда и задушете до омекване на картофите. Малко преди да свалите съда с наденицата с картофи от огъня, сгъстете соса и размито в чашка с вода брашно.
Поднесете наденичките с гъби и картофи със салата по желание! Отива му и туршия и зелена салата.
Да ви е сладко!