Парти мини бургери

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
07/04/2016
"За да опитаме тези мини бургери сме готови да вдигнем не едно или два партита "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 858
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете млякото, водата и маслото в подходящ съд на умерена температура, колкото да се разтопи маслото. Отделно смесете 100 г брашно, маята, захарта, солта и яйцето. Добавете млечно-маслената смес.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашно и да бъркате, докато получите меко тесто. Измесете тестото на топка и го поставете в съд, покрийте и оставете на топло да втаса и удвои обема си.

След като стане готово направете топчета колкото орех, приплескайте ги и ги поставете в тава застлана с хартия за печене. Оставете ги да втасат още 15 минути. Намажете ги с разбито яйце и поръсете със сусам. Опечете ги в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Омесете каймата с яйцето, галетата, лука, содата и всички изброени подправки. Оформете малки бургери, като премерите спрямо размера на хлебчетата.

Имайте предвид, че хлебчетата при печене ще се раздуят малко, докато бургерите ще се свият при печенето. Опечете бургерите на тиган с незалепващо покритие до готовност.

Сглобете бургерите, като между две хлебчета поставите слайс топено сирене, бургер и кетчуп и прикрепите с клечка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Бургерите са ми слабост
0
0