Начин на приготвяне
Поставете топлото прясно мляко в купа заедно със захарта и натрошената мая, разбъркайте да се разтворят.
Прибавете олиото, яйцето и солта, разбъркайте. Започнете да прибавяте от пресятото брашно при непрекъснато бъркане.
След като тестото стане гъсто и не може да се бърка, замесете меко тесто с ръце. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете за 1 час да втаса.
Докато втасва, нарежете на малки кубчета доматите, чушките, нарязания магданоз и натрошеното сирене, посолете плънката на вкус и разбъркайте.
Втасалото тесто разточете на тънка кора с дебелина 0.5 см, намажете кората с разтопеното масло и разпределете плънката равномерно върху нея.
Навийте кората на руло и нарежете на филийки, подредете филийките в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга и оставете така за около 30 минути да втасат.
Намажете мини пиците с разбитото яйце с мляко и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Печете парти мини пиците до красив златисто кафяв загар отгоре.