Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани моркови с филийки

Панирани моркови с филийки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Панирани моркови с филийки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма по-икономично и вкусно мезенце от това"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр., големи
  • хляб - 4 филии бял, сух
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 100 г
  • сол
  • олио - за пържене
  • доматен сос - по желание, или кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме обелените моркови във вряща подсолена вода. Отцеждаме и ги, нарязваме ги на дълги филийки с дебелина 4-5 мм.

Потапяме резените в разбитите яйца със сол, после в галетата и пак в яйцата и ги пържим в сгорещена мазнина (фритюрник).

Филийките също потапяме в яйцата и изпържваме.

Сервираме морковите с филийките и доматен сос или кетчуп по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: