Панирани моркови

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Панирани моркови
Снимка: Мариела Христова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ама как значи ги измислят тези имена за бирено мезе"

Необходими Продукти

  • моркови - 12 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • подправка за барбекю - 1 к.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена кипяща вода прибавяме обелените и измити цели моркови. Варим ги докато омекнат, след което ги отцеждаме и ги оставяме да изстинат напълно.

Режем ги на три части, всяка с дължина от около 3-4 см, след което всяка част разделяме напречно на равни половинки. Разбиваме яйцата в една купа, а в друга поставяме брашното.

За да стане гладка сместа, сипваме на тънка струя яйцата към брашното и бъркаме постоянно, докато се получи хомогенна смес.

Прибавяме подправката за барбекю и разбъркваме. Топим морковите в направената панировка и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: