Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Бърза и лесна марината за гриловани зеленчуци

Бърза и лесна марината за гриловани зеленчуци

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Бърза и лесна марината за гриловани зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Гриловането е само половината от тайната на вкусните зеленчуци, маринатата е важна"

Необходими Продукти

  • зехтин - 200 мл
  • оцет - 100 мл
  • соев сос - 20 капки
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин
  • черен пипер
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът и оцетът се смесват заедно със соевия сос. Чесънът се пресова и се слага към зехтина. Слага се смлян черен пипер и хималайска сол.

В бутилка се слага клонче розмарин и се залива с маринатата, така престоява в хладилник 24 часа.

Може да се използва за всякакви зеленчуци - както преди печене, така и след изпичането им.

Може да се съхранява в хладилник около седмица.

Бързата и лесна марината за гриловани зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: