Свинско с картофки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Свинско с картофки
Снимка: Nadezhda Yordanova
7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Не сте ли опитвали свинско с картофи по тази рецепта, все едно въобще не сте го опитвали досега"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка
  • черен пипер
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • сол
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото в рецептата е от свински врат. Може да ползвате гърди или бекон, за предпочитане е по-мазничко, но може и с плешка или бут, но ще стане по-сухо. Нарежете месото на едри парчета. Почистете картофите и ги нарежете на едро.

В тава сложете месото, около него поставете и картофите. Мушнете между тях 2-3 скилидки чесън, без да ги белите. Само ги измийте и поставете, вкусът на небеления печен чесън и ароматът му са по-леки, не толкова натрапчиви и няма опасност да прегорят.

Сипете зехтина, поръсете със сол, двата вида пипер и мащерка. Ако разполагате със свежа мащерка, сложете две клончета.

За по-пикантен вкус нарежете една малка люта чушка на ситно и я добавете. Разбъркайте с ръце за по-добро овкусяване на продуктите и сипете бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете на 180 градуса в загрята фурна да се запече. Махнете фолиото и допечете свинското с картофи още 15-20 мин до златисто-кафяв цвят на месото. Поръсете със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много вкусна манджичка.
28.04.2016 13:27
Биляна Владова
Биляна Владова
класическа и много вкусна рецепта
28.04.2016 12:55