Начин на приготвяне
Месото измивам и го подсушавам добре. Почиствам от ципи, ако има такива.
Избирам съд, в които застилам на дъното около 1 см. сол. Над солта слагам месото и покривам плътно със сол. Слагам го в хладилника за около 20 часа.
След това изваждам месото от солта, изплаквам го със студена вода и го поставям за 2 часа да се изкисне.
След като мине времето, изваждам месото, подсушавам добре, започвам овалване в подправки. Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.
Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма.
Коментари
1. няма как да се направи пастарма със свинско месо!
2. месото от снимката не е филе
3. рецептата е чудеснал но да се използва говеждо, в краен случай телешко
Различно е.