Начин на приготвяне
Задушете в сгорещеното масло предварително накълцаните лук, гъби и дробчета. Щом течността им се поизпари, ги свалете от огъня и прибавете каймата, накълцания магданоз, яйцето, предварително измитият и отцеден ориз и подправки на вкус. Объркайте добре и върнете за 2-3 минути на котлона като отново бъркате. Свалете от огъня и оставете плънката да се охлади.
Пригответе си предварително попарените лозови листа. Във всяко листо разпределете от плънката и завийте малки сарми. Редете ги в тенджера, на дъното на която сте сложили няколко листа. Отгоре също разпределете няколко листа.
Покрийте сармичките с горещия пилешки бульон и сложете да се варят около 1/2 час. Махнете горните листа и сгъстете соса с малко размито брашно. По желание добавете сол и черен пипер. Поднесете порция сарми с кисело мляко и малко от соса.