Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с пилешки дробчета и гъби

Сарми с пилешки дробчета и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сарми с пилешки дробчета и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
20-25 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 150 г
  • гъби - 100 г
  • пилешки дробчета - 150 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 брой
  • бульон - 1 пилешки
  • червен пи­пер - 1/2 ч.л.
  • черен пи­пер - на вкус
  • магданоз - 4 стръка, накълцан
  • сол
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в сгорещеното масло предварително накълцаните лук, гъби и дроб­чета. Щом течността им се поизпари, ги свалете от огъня и прибавете каймата, накълцания магданоз, яйцето, предварително измитият и отцеден ориз и подправки на вкус. Объркайте добре и върнете за 2-3 минути на котлона като отново бъркате. Свалете от огъня и оставете плънката да се охлади.

Пригответе си предварително попарените лозови листа. Във всяко листо разпределете от плънката и завийте малки сарми. Редете ги в тенджера, на дъното на която сте сложили няколко листа. Отгоре също разпределете няколко листа.

Покрийте сармичките с горещия пилешки бульон и сложете да се варят около 1/2 час. Махнете горните листа и сгъстете соса с малко размито брашно. По желание добавете сол и черен пипер. Поднесете порция сарми с кисело мляко и малко от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
33
21
10
Дай твоята оценка: