Начин на приготвяне
Измиваме добре дробчетата и ги сваряваме в 1 литър кипяща вода.
Докато дробчетата се варят, на повърхността се отделя пяна, която е хубаво да отпеним с решетъчна лъжица.
След като поврат 10-тина минути, ги прецеждаме, измиваме под студена течаща вода и ги нарязваме на парчета.
В тенджера наливаме около 3 литра вода и я поставяме на котлона да кипне.
Прибавяме към нея нарязаните на парчета гъби, нарязаните на кубчета картофи, чушка, морков и лук, пресования чесън, добавяме олиото и оставяме супата да ври.
Прибавяме подправките.
След като се сварят зеленчуците, изсипваме в супата и нарязаните дробчета. Намаляваме котлона и оставяме да ври 10-инаминути.
През това време приготвяме застройката. За целта в метален съд чукваме яйцето, прибавяме киселото мляко и брашното.
Поставяме съда на котлона и започваме да бъркаме, като добавяме от бульона от супата, докато се получи гладка хомогенна смес.
Прибавяме към и ситно нарязания магданоз.
Добавяме застройката към пилешката супа, като бъркаме постоянно.
Супата с пилешки дробчета и гъби е готова.