Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта до пълно разтопяване на захарта. Добавя се олиото, портокалов сок за свеж цитрусов аромат, ванилията.
Разбърква се добре, прибавя се накрая брашното, смесено с бакпулвера. Отново се бърка, но този път с вилица на еднородна кексова смес. Отделя се 1 к. ч. и се смесва с какаото.
В кексова форма, намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината от бялата смес, отгоре се сипва кафявата. С вилица и въртеливи движения се оформят шарките.
Залива се отгоре с останалата бяла смес. Загрява се фурната, поставя се формата за кекс и печем на умерена 180 градуса за 35 минути.
Проверява се с клечка за зъби, ако има полепнало тесто се пече докато клечката излезе суха. Изважда се от формата и охладен може да се поръси с пудра захар.
Коментари