Начин на приготвяне
Пресейте брашното със сито.
В купа отделяме и слагаме 3 белтъка от 4 яйца.
Разбиваме с миксера, докато стане на сняг. Вътре прибавяме и ¼ захар и разбиваме.
После прибавяме и 1/3 ч.ч. брашно и 1/3 от пакетчето бакпулвер и отново разбиваме с миксера до еднородна смес.
В друга купа отделяме 4 жълтъка и 1 цяло яйце и разбиваме с миксера заедно с 1 ч.ч. захар много добре.
Режем 1 голям портокал на половина и отцеждаме сока му. Нужно ни е ½ ч.ч. прясно изцеден сок от портокал. Слагаме го вътре в сместа и разбиваме с миксера. Добавяме олиото и 2 ч.ч. брашно заедно с 2/3 от бакпулвера.
Разбиваме много добре. Кората на портокала я настъргваме с ренде на корички.
Кашата делим на 2 части.
В едната част слагаме какаото и объркваме с шпатула.
В другата слагаме портокаловите корички и объркваме с шпатула.
Намазваме с олио форма за кекс с дупка и набрашняваме. Изливаме какаовата каша. Следва портокаловата с коричките и накрая бялата каша.
Заглаждаме портокаловия кекс и слагаме във фурната загрята на 170 градуса до готовност за около 40 мин.
След като е готов шареният кекс с портокалов сок, го вадим и режем на дебели парчета. Поръсваме с много пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари