Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Трахана с кисело мляко

Трахана с кисело мляко

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Трахана с кисело мляко1 / 2
28/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • трахана - 1/2 в.ч.
  • булгур - 1/2 в.ч.
  • кисело мляко - 2 в.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода
  • сол
  • мента - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът и траханата се слагат в тенджера и се долива вода, да покрие съдържанието с 3 пръста над него. Престоява така 30 мин.

Вари се на среден огън, докато омекне траханата. Отделно в купа се разбъркват киселото мляко и брашното.

Добавя се 2 в.ч. вода и отново се разбърква. След това се изсипва върху сварените трахана и булгур.

Оставя се да заври отново. Посолява се и вдига от огъня. Отделно се разтопява маслото със зехтина, добавя се ментата и се запържва леко. С това се залива отгоре траханата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: