Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Добруджански малай като мъфини

Добруджански малай като мъфини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Добруджански малай като мъфини
Снимка: Марияна
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12 бр.
"Когато традициите и новаторството се сблъскат, се получава - добруджански малай като мъфини - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • захар - 2/3 ч.ч
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 1 ч.л
  • грис - 2 ч.ч. царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати. Предвид че Добруджа е била част от Румъния, малаят е останал в нашата кухня, но може би е бил променян във времето.

Реших да го направя във форма за мъфини и се получи добре. Използвах царевичен грис от Румъния, но и този на Крина например става.

Разбиваме яйцата с щипка сол. Шупваме содата в млякото. Добавяме олиото и захарта. Постепенно добавяме царевичният грис.

Изсипвам сместа в подмазани и леко посипани с брашно форма за мъфини. Дозата е точно за 12 бр. Пека ги на 180 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Малай,всъщност е самият царевичен грис, нали така?
01.06.2016 07:03
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Поздравления изглеждат страхотно, предполагам и много вкусно! Ще опитам задължително с грис особенно.
31.05.2016 23:59
1
Покажи всички подкоментари