Малай

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Малай1 / 2
31/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Този Малай изглежда много апетитно, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • царевично брашно - 250 г фино
  • брашно - 4 с.л. пшенично
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г козе
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - за намазване
  • брашно - за пръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и солта в дълбока купа. Постепенно добавете козето сирене, киселото мляко, олиото (може да го замените с масло) и оцета.

Пресейте бялото брашно заедно със содата и добавете леко-полеко към останалите продукти. При непрекъснато бъркане добавете и царевичното брашно.

Получената гъста смес изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка и заравнете с помощта на шпатула или лъжица. Печете малая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 - 30 минути.

Извадете го, залейте го със заливката от кисело мляко и разбити яйца, по желание наръсете малко кашкавал и върнете обратно във фурната. Печете на същите градуси по покафеняване - 10-15 минути.

Поднесете охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

н
н
Не знам кой тъпак е измислил думата малай,тази дума няма превод,това което предлагате се казва мамалай-царевична каша.
20.12.2013 13:29
1
1
Покажи всички подкоментари