Начин на приготвяне
Това е една салата, която хапнах в един ресторант. Беше вкусна и реших да я направя у дома. Предлагам я и на Вас, дано Ви допадне. Беше с име Добруджа и затова я написах и аз така.
Включваме си котлона на него слагаме грил тигана да се загрее. Нарязвам си 1/2 тиквичка, без да беля кората на шайби /може и по дължина/, посолявам леко и ги слагам да се пекат и от двете страни.
Вече грилованите тиквички, като поизстинат малко, ги режа на клечки.
Патладжана го надупчвам с вилица и го слагам да се пече в тавичка във фурната. След като се опече, махам кората и нарязвам вътрешността на много дребно. От патладжана ни трябва 1/3.
Краставицата я обелвам и нарязвам по дължина, а после и по ширина.
Домата нарязвам на парчета като за Шопска салата. Лука го почиствам и нарязвам 1/3 от него на шайби.
След като всичко е готово, нареждам домати, краставици, патладжан, гриловани тиквички, лук в чиния.
Количеството е за две салати. Овкусяваме си с олио и сол на вкус.