Начин на приготвяне
Натрошаваме сиренето. Размекваме до течно маслото.
В купа слагаме киселото мляко и содата да шупне.
Добавяме 1 яйце и сиренето и объркваме. Това не е плънката.
В тава правоъгълна на дъното мажем с четка от олиото.
Слагаме една кора, мажем с олио, пак кора и така 4 кори една върху друга. Нанасяме от плънката. Слагаме 1 кора.
Мажем с олио, пак кора, пак мажем с олио и така 4 кори пак.
Така, докато свършат всички продуктите за наложената баница.
Завършваме с 1 кора. Режем баницата на квадрати с остър нож внимателно. Разбиваме в друга купа прясното мляко, 3 бр. от яйцата и маслото.
С лъжица изливаме в процепите на парчетата квадрати, които нарязахме, после и отгоре разпределяме.
Печем бюрека 45-50 минути задължително в загрята фурна на 180 °C.
Хапваме с айран баница бюрек от Добруджа.
Чудна закуска.