Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Домашните шницели на мама от кайма

Домашните шницели на мама от кайма

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Домашните шницели на мама от кайма
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Изпитана рецепта от тефтера на мама - невероятни домашни шницели с кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • яйца - 2 бр. М размер
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • олио - за пържене
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме каймата с всички подправки и я оставяме за 15 минути, за да поеме ароматите им по-добре. След това добавяме яйцата, ако са по-големи ще ни трябва само едно.

Нарязваме лука на ситно и добавяме и него. Намокряме филията хляб, изцеждаме излишната вода и я раздробяваме.

Месим много добре всички продукти и ги оставяме в хладилник за около 30 минути, за да стегнат.

Сипваме мазнината в тиган и я оставяме да нагрее.

Оформяме си шницели, които разплескваме с ръце, за да се получи нужната ни дебелина, овалваме ги в брашно.

Пържим от двете страни.

Домашните шницели на мама от кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: