Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Лесни шницели с кайма на тиган

Лесни шницели с кайма на тиган

Лесни шницели с кайма на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15 бр.
"Пригответе вкусна зелена салата към шницелите с кайма и се насладете"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 килограм (смес)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • хляб - 1 филия
  • черен пипер
  • чубрица
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • За панировката
  • яйца - 2 броя
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба в прясното мляко. След това го отцедете добре и натрошете в каймата.

Прибавете и останалите посочени съставки и омесете хубаво.

Намокрете ръцете си и оформете шницелите. Оваляйте всеки един в галета и ги подредете в тава. Приберете в хладилника, за да стегнат за няколко часа.

Охладените шницели потопете в разбитите яйца.

Загрейте олиото в тиган и изпържете шницелите до готовност и от двете страни.

Лесните шницели с кайма на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: