Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ви трябва паста Конкильони гиганти. Това са макаронени изделия във форма на раковина с големи размери, която се продава в по големите магазини.
Сварете пастата по описанието на опаковката. Не ги варете изцяло, може да ги оставите леко недоварени, защото те ще преминат и допълнителна обработка.
Измийте и почистете черешите. Махнете внимателно костилките на всяка череша. Изберете хубави сладки череши.
Изцедете готовите конкильони и оставете да се охладят малко.
Намажете подходяща тавичка с масло, в която могат да се съберат всички макаронени формички.
В купа разбийте яйцата със захарта, добавете млякото и ванилията. Разбъркайте до еднородна смес.
Сложете конкильоните в тавичката, във всяка раковина сложете по две череши. Напълнете всички.
Отгоре залейте с яйчената смес. Стремете се всички да са напълнени с течност.
Сложете тавичката във фурна на 180 градуса и запечете пастата до златист цвят и стегната текстура.
Охладете и поднесете студени.