Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от череши и грис

Мус от череши и грис

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Мус от череши и грис
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
13/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
38 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • череши - 500 гр.
  • грис - 200 гр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и изчистват от костилките, след което се разбиват в блендер.

Изсипват се в тенджерка и се заливат с водата. На слаб огън се бъркат до завиране и им се добавя захарта. След това се прибавя гриса и се вари още 10-15 минути докато и той се развари.

Снема се от котлона, разпределя се по купички и се оставя да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: