Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Десерт с череши и извара

Десерт с череши и извара

Десерт с череши и извара
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 175 г
  • краве масло - 100 г
  • извара - 350 г нискомаслена
  • заквасена сметана - 300 г
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 15 г
  • череши - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и почистват от костилките.

Бисквитите се смилат на брашно с блендер и се омесват с омекналото масло.

След като се омесят хубаво с маслото, полученото тесто се слага на дъното на покрита с хартия за печене форма с подвижен борд.

Тестото е ронливо и за това е необходимо да си помогнем с пръсти, за да се притисне и оформи блатът. След това формата се слага в хладилник, за да се стегне и охлади кората.

През това време се приготвя кремът. За целта желатинът се накисва в купичка с малко вода (50-60 мл), за да набъбне.

В друг съд се слагат изварата, сметаната, ванилията и захарта. С помощта на миксер кремът се разбива и хомогенизира. Набъбналият желатин се разтваря на водна баня и заедно с черешите се слага в крема.

Всичко се обърква добре, след което сместа се разпределя върху бисквитеният блат. Повърхността се заглажда и десертът се слага в хладилник, докато се стегне кремът.

Ако не разполагаме с време, можем да го поставим и във фризера за кратко.

Декорирането на това сладко изкушение е въпрос на въображение и вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: