Начин на приготвяне
Черешите се измиват и почистват от костилките.
Бисквитите се смилат на брашно с блендер и се омесват с омекналото масло.
След като се омесят хубаво с маслото, полученото тесто се слага на дъното на покрита с хартия за печене форма с подвижен борд.
Тестото е ронливо и за това е необходимо да си помогнем с пръсти, за да се притисне и оформи блатът. След това формата се слага в хладилник, за да се стегне и охлади кората.
През това време се приготвя кремът. За целта желатинът се накисва в купичка с малко вода (50-60 мл), за да набъбне.
В друг съд се слагат изварата, сметаната, ванилията и захарта. С помощта на миксер кремът се разбива и хомогенизира. Набъбналият желатин се разтваря на водна баня и заедно с черешите се слага в крема.
Всичко се обърква добре, след което сместа се разпределя върху бисквитеният блат. Повърхността се заглажда и десертът се слага в хладилник, докато се стегне кремът.
Ако не разполагаме с време, можем да го поставим и във фризера за кратко.
Декорирането на това сладко изкушение е въпрос на въображение и вкус.